Lojistik Nedir, Sektörümüzün ana terimlerini oluşturan bu başlıklar yaptığımız işin aslında detaylarını da kapsamaktadır. Bu önemli sorular ve terimler siz değerli danışanlarımızın aradığı ve merak ettiği önemli konulardır. Lojistik Bölümü Nedir, Lojistik Sektörü Nedir, Lojistik Yönetimiz Nedir, Lojistik Kaç Yıllık gelin biraz da size bunlardan bahsedelim… Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre anlamı geri hizmet olan lojistik, kişilerin gereksinimlerini karşılamak için her türlü ürünün, bilgi akışının ve hizmetin çıkış noktasından varış noktasında kadar taşınmasının verimli ve etkili bir şekilde uygulanması ve planlanması olarak tanımlanmıştır.
Nakliye ya da lojistik, insan, hizmet ve ürün gibi kaynakların, istenen zamanda ve ihtiyaç duyulan yerde temin edilmesi için bir araç olarak ifade edilebilir. Herhangi bir üretim ya da pazarlama organizasyonunun lojistik destek olmadan başarı sağlaması oldukça zordur.
Lojistik, ambalajlama bilgileri, malzeme idaresi, depolama, envanter ve nakliye bilgilerinin birleştirilmesini kapsar. İş dünyasında, lojistik tedarikçiden son kullanıcıya kadar uzanan bir akış içerisinde; dışa ya da işe veya her ikisine odaklı olabilir. Lojistik yönetiminin ana fonksiyonları, doğru bilgi akışının sağlanması, envanter girişi, depolama, taşıma, satın alma ve bu işlemlerin planlanmasıdır.
Daha detaylı bilgi almak için whatsapp destek hattına 7/24 mesaj atabilir veya hemen arayarak bizimle iletişim kurabilirsiniz. Diğer Nakliye Hizmetlerimiz için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. En uygun navlun teklifleri için bize mail gönderebilirsiniz.
1. Lojistik Yönetimi Nedir?
Lojistik Yönetimi ne iş yapar maaşı gibi sorular kullanıcılar tarafından sık sık araştırılmaktadır. Lojistik Yönetimi bölümünün amacı, lojistik ile ilgili bütün işleri organize edecek, lisans eğitiminde verilen bilimsel eğitimleri uygulayabilecek ve kontrolüne verilen kişileri proje ve şirket için en iyi şekilde kullanabilecek, lojistik alanındaki yenilikleri takip edebilecek öğrenciler yetiştirmektir.
Lojistik Yönetimi bölümünde 4 senelik lisans eğitimi verilir. Mezun olabilmeleri için zorunlu stajlarını tamamlamaları dışında 240 AKTS ders kotalarını da doldurmaları gerekmektedir. Bölümden mezun olan kişiler bir ürünün üreticiden tedarikçiye ya da tüketiciye teslimatı konusunda gerçekleştirilen her türlü operasyonda görev alırlar. Lojistik bölümü maaşları kamu kurumlarında ve özel sektörde değişkenlik göstermektedir. Ortalama aylık 6000 TL’dir. En yüksek lojistik elemanı maaşı 6500 TL’dir, en düşük ise 5500 TL’dir.
2. Lojistik Bölümü Nedir?
Lojistik, ticari olarak düşünüldüğünde, beklentilerinin karşılanmasını bekleyen kuruluş şirket ya da müşterilerin ihtiyaç duydukları ürünlerin üretim noktasından tüketim noktasında kadar ulaştırılması ve aktarım dahil olmak üzere tüm süreçlerin takip edilmesidir. Lojistik eğitimi almak isterseniz;
- Tedarik Zinciri Yönetimi,
- Operasyonel Yönetim,
- Depolama Yönetimi,
- Bakım Yönetimi,
- Üretim Yönetimi,
- Envanter Yönetimi,
Gibi lojistik sektörüne özgü derslerin yanında sektöre dayalı hukuk ve gümrük derslerinin de eğitimini almanız gerekecektir. Buna ek olarak süreç takibi ve olayların çözümlenmesi konusunda da mühendislik derslerinin bir kısmına başvurulur.
3. Lojistik Sektörü Nedir?
Lojistik sektörü ihracatçı, imalatçı ve üretici firmaların yurt içinde istedikleri adrese ya da uzak ülkelere ürünlerini hızlı ve güvenli bir şekilde gönderebilmesidir. Profesyonel lojistik firmaları dört ayrı ulaşım şekli ile çalışmalarını sürdürür:
- Demiryolu taşımacılığı
- Havayolu taşımacılığı
- Denizyolu taşımacılığı
- Karayolu taşımacılığı
Avrasya Nakliye firması olarak bizler dilediğiniz nakliye çeşidi ile hizmet sunuyoruz. Yükünüzü kısa süre içerisinde ve sorunsuz bir şekilde alıcısına teslim etmeyi başararak sizleri çok mutlu ediyoruz. Müşterilerimizin her türlü talep ve ihtiyacına uygun pek çok çözüm seçeneği sunarak da hizmetlerimizden tam anlamıyla memnun bir şekilde ayrılmanızı sağlıyoruz.
4. Lojistik Dersleri
Lojistik Yönetimi bölümü öğrencilerine lisans eğitimleri boyunca matematik, hukuk, ekonomi ve ticaret ile ilgili pek çok ders verilecektir. Lojistik dersleri şu şekildedir:
- İktisada Giriş,
- İşletmeye Giriş,
- Matematik,
- İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama,
- İş Hukuku,
- Mikroekonomi,
- Lojistik İlkeleri,
- Finansal Yönetim,
- Pazarlama ve Temel İlkeleri,
- Ulaşım ve Lojistikte Yasal Çevre,
Başta olmak üzere, pek çok dersten 4 sene boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde tamamladıkları zaman Lojistik Yönetimi Lisans Diplomasını elde edeceklerdir.
Lojistik hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi almak ya da avantajlı tekliflerimizden en iyi şekilde faydalanmak için whatsapp destek hattına 7/24 mesaj atabilir veya hemen arayarak bizimle iletişim kurabilirsiniz. Diğer Nakliye Hizmetlerimiz için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. En uygun navlun teklifleri için bize mail gönderebilirsiniz.
Soru & Cevap
Karayolu, Denizyolu, Havayolu ve Demiryolu'dur.
2 ve 4 yıllık olarak dersler alınabilmektedir.