Taşımacılık ve Lojistik Hizmetleri

Lojistik Stratejileri Nelerdir 2025 – Aradığınız Herşey İçin

  Lojistik Stratejileri nelerdir E- Ticaret Tedarikçileri, Xml – E Ticaret nedir, e Ticaret Süreçleri, Tedarikçi Yönetimi, e- Ticaret Stok Yönetimi gibi konular hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz. Lojistik Sektörümüz birtakım etkenlere bağlı olarak büyük bir gelişim göstermektedir. Küreselleşme, yeni ekonomi anlayışı, farklılaşan rekabet ve ortaya çıkan sonuçlar, teknoloji, talebin farklılaşan yapısı, ticaret ve müşteri profilinin değişmesi lojistiğin gelişmesinde başlıca etkenlerdir.

  Burada öncelikle lojistiğin bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar nakliyesi olduğunu hatırda tutmak gerekir. Lojistiğin gelişimiyle birlikte lojistik stratejisi çok daha büyük önem kazanmıştır ve lojistik stratejileri nelerdir ve neden uygulanmalıdır konusu daha fazla gündeme gelmektedir. Bu noktada bir firma için hangi lojistik organizasyonunun en uygun maliyetli olduğu strateji neticesinde ortaya konulabilmektedir.

  Lojistik Stratejileri Nelerdir ve daha detaylı bilgi almak için  whatsapp destek hattına 7/24 mesaj atabilir veya hemen arayarak bizimle iletişim kurabilirsiniz. Diğer Nakliye Hizmetlerimiz için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

1. Lojistik Süreçleri

  Lojistik süreçleri bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar geçireceği evreleri ifade eder. Bunlar arasında özellikle şunlar en temel süreçleridir:

Lojistik Stratejileri Nelerdir?
Lojistik Stratejileri nelerdir?

 

  • Yükleme: Lojistik sürecinin başlangıcını yükleme oluşturur. Yükün türüne ve özelliklerine göre yükleme en uygun yöntemlerle yapılmalıdır. Dökme, palet, konteyner gibi farklı yükleme türleri seçilebilir.
  • Nakliye: Nakliye lojistik içinde pek çok alana sahiptir. Nakliye türüne göre yükleme noktasından depoya, depodan alıcıya vs. kadar nakliye süreci işletilir.
  • Depolama: Ürünlerin güvenle depolanması gerekir. Bazı nakliye süreçlerinde depolardan yükler farklı araçlara yüklenebilir.
  • Gümrükleme: Yüklerin uluslararası yasal prosedürlere uygun olarak gümrüklenmesi, detaylı bilgilerinin evraklara işlenmesi gerekir. Bu aşamada kamu kurumları devreye girer.
  • Ambalajlama: Lojistikte ürünlerin alıcıya güvenli biçimde ulaştırılması gerekir. Bunun için ambalajlamanın en sağlıklı biçimde yapılması gerekir. Farklı ambalaj ürünleri arasında yükünü özelliklerine ve taşıma türüne göre seçim yapılır.
  • Dağıtım: Ürünün alıcıya ulaştırılması dağıtımdır. Dağıtımda yük boşaltmanın nakliye türüne göre tek alıcıya ya da birden çok alıcıya ürün ulaştırılır.

  Daha fazla detaylı bilgi almak için  whatsapp destek hattına 7/24 mesaj atabilir veya hemen arayarak bizimle iletişim kurabilirsiniz. Diğer Nakliye Hizmetlerimiz için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

2. Temel Lojistik Faaliyetler

  Lojistik gelişiminde etkili olan faktörler vardır ve bunlar aynı zamanda temel lojistik faaliyetlerinin birer parçasıdır. Lojistik faaliyetleri içinde ilk üreticiden son tüketiciye kadarki süreç vardır. Talep yönetimi, tedarik, nakliye, depolama, stok yönetimi, pazarlama, ulaştırma gibi etkenlerin her biri ayrı bir faaliyettir.

  Lojistik Stratejileri Nelerdir ve faaliyetleri kapsamında ilk olarak müşteri hizmet standartlarının belirlenmesi gerekir. Bu aşamada müşterinin ihtiyaçlar ve istekleri saptanmalıdır. Müşterinin hizmete cevabı saptanmalı, müşteri hizmet düzeyi belirlenmelidir. Ulaştırma aşamasında ulaşım türünün seçimi, yüklerin konsolidasyonu, güzergâh saptama, taşıt çizelgeleme, ekipman seçimi, nakliye ücreti saptanması gerekmektedir.

  Depolama kapsamında alan belirlenmeli, depo iç tasarımı ve konfigürasyonu, stok yerleştirme yapılmalıdır. Malzeme yönetiminde ekipman seçimine, ekipman yenileme politikalarına, stok yükleme boşaltmaya ve depo içi hareketleri kontrole önem verilmelidir. Stok yönetiminde satış tahminleri iyi yönetilmeli, tam zamanında dağıtım, itme, çekme stratejileri takip edilmelidir.

Lojistik Strateji
Lojistik Stratejileri nelerdir?

3. Lojistik İlkeleri

  Lojistik Stratejileri Nelerdir ve faaliyetlerin rekabet stratejileri ve işletme kârı ile olan ilişkisi son derece güçlüdür. Bu açıdan sektörde güçlü firmalar lojistik faaliyetlerini en iyi şekilde belirlemekte ve bunları hayata geçirmektedir. Stratejisi güçlü firmalar süreçleri daha iyi yönettikleri için hem kendileri kâr oranlarını arttırmakta hem de iş ortaklarını güçlendirmektedirler. Kurumsal lojistik stratejisi firmaların olası değişikliklerden daha az etkilenmesini sağlamakta, işlevsel değişiklikleri mümkün kılmaktadır.

Gerek güçlü bir lojistik stratejisi geliştirebilmek gerekse unsurları verimli kullanabilmek için bu alanda uzmanlaşmış ve gerekli tesis, ekipman ya da personele sahip firmaların görev alması gerekir. Firmamız bu alanda profesyonelliği ile en iyi şekilde strateji belirlemekte ve hayata geçirmektedir.

4. Lojistiğin Unsurları Nelerdir?

  Temel lojistik faaliyetleri PDF olarak paylaşılabilir. Başlıca unsurlar şunlardır:

  • Nakliye
  • Stok yönetimi
  • Depolama
  • Paketleme
  • Malzeme ve ekipman
  • Sipariş işlemi
  • Tahmin
  • Üretim planlama
  • Satın alma
  • Müşteri hizmeti
  • Yer seçimi
  • Hizmetler (parçalar, iadeler, atıklar)
  • Gümrükleme hizmetleri

  Lojistik Stratejileri Nelerdir ve hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi almak ya da avantajlı tekliflerimizden en iyi şekilde faydalanmak için whatsapp destek hattına 7/24 mesaj atabilir veya hemen arayarak bizimle iletişim kurabilirsiniz. Diğer Nakliye Hizmetlerimiz için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Soru & Cevap

İşlemi yapılacak ithalat ve ihracatın ve taşımanın yasal mevzuata uygun bir şekilde yapılabilmesi ve kazanç elde edilebilmesi için gereklidir.

Lojistik Stratejileri 4 gruba ayrılır.

Stratejik Lojistik Yönetimi, İstenilen Ürünü, İstenilen zamanda ve istenilen Koşul ve şartlarda , hem uygun fiyat hem de hızlı bir temin sürecini yönetebilmektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BİZE ULAŞIN

HEMEN ARAYIN EN UYGUN TEKLİFİ VERELİM